in Algemeen

Vastgoed blijft een veilige en rendabele investering

Vastgoed blijft een veilige en rendabele investering

Wie anno 2020 op zoek gaat naar een interessante belegging, komt al snel uit op vastgoed. In tegenstelling tot de fluctuerende beurzen en de weinig inflatiebestendige spaarboekjes, blijft vastgoed het goed doen. En België zou België niet zijn, mochten we niet allemaal een serieuze baksteen in de maag hebben. Maar waarom is investeren in vastgoed nu zo’n goed idee, ook voor kleine investeerders?

De rentes blijven laag, de opbrengst hoog

Waar men veertig jaar geleden nog meer dan 10% hypotheekrente betaalde, is dat de dag van vandaag bij veel banken gezakt naar zo’n 2%, in sommige gevallen zelfs maar 1%. Door middel van een hefboomeffect kan je zo tegenwoordig rendementen behalen tot wel 4 à 5%. De sleutel tot succes hierbij blijft een goed marktonderzoek, waarbij je voor de aankoop heel wat zaken evalueert. Denk hierbij aan de locatie (invalswegen, voorzieningen, openbaar vervoer), maar ook vraag en aanbod. Is de vraag hoog, dan zal je wellicht ook de huurprijs van je pand wat hoger kunnen zetten.

Groeiende bevolking

Volgens het Federaal Planbureau zijn er over tien jaar zo’n 330.000 huishoudens extra in België, en dat wilt natuurlijk zeggen dat er meer woningen moeten komen. Waar in de steden de vraag naar kwaliteitsvolle, ruime appartementen stijgt, klinkt de roep naar ruime gezinswoningen met tuin nog luider aan de stadsrand. Het resultaat? Heel wat investeringsopportuniteiten over heel België.

Vastgoed is waardevast

Dit jaar zou de inflatie naar 1,7% dalen, en zouden de woningprijzen in gelijke trend stijgen. Enkel een plotse rentestijging kan deze trend tegenhouden, maar dat zit er volgens economen niet direct aan te komen. Hierdoor behoudt vastgoed steevast zijn waarde. Reken hierbij nog eens de meerwaarde bij verkoop, en je ziet al snel dat de maandelijkse huurinkomsten niet het enige financiële voordeel zijn.

Vraag naar huurwoningen stijgt

Gezien men alsmaar later een eigen woning koopt, blijft de huurmarkt in België exponentieel groeien. Zeker in de grootsteden is er een enorme vraag naar starterswoningen en (betaalbare) huizen voor jonge gezinnen. Wat hierbij opvalt is dat investeerders vaak op zoek gaan naar een professionele partij om verhuur en beheer te regelen, iets wat ook Solido Estate aanbiedt aan haar klanten.

Bent u op zoek naar een interessante investeringsopportuniteit?
Neem dan contact op met Solido Estate, wij helpen u met een glimlach verder.