in Algemeen

5 tips voor een verkoopklare woning

5 tips voor een verkoopklare woning

Wie zijn woning graag snel verkocht ziet, kan er maar beter voor zorgen dat kandidaat-kopers vanaf de eerste stap in huis weggeblazen worden. Maar hoe maak je nu juist een verbluffende eerste indruk? Met andere woorden, hoe zorg je ervoor dat je woning er verkoopklaar uitziet?  Solido Estate zet 5 tips op een rijtje.

Tip 1: haal de Mister Proper in jezelf boven

First things first, een opgeruimd huis, oogt sowieso beter in de ogen van kandidaat-kopers. Neem daarom even de tijd om grondig op te ruimen, ramen te poetsen en vloeren te boenen. Op die manier zijn bezoekers sneller overtuigd dat de algemene staat van het huis goed is. Ligt een kamer er wat slordig bij? Dan krijgen kandidaat-kopers snel het gevoel overweldigd te zijn, en dat kan hen snel terug de deur uit jagen. Daarnaast zorgt rommel ervoor dat zij zich minder goed kunnen inleven en minder goed ‘hun eigen huisje’ zien in de woning.

Tip 2: laat je meubels staan

Voor heel wat mensen is het moeilijk om het potentieel in een woning te zien wanneer de woning volledig leeg is. Organiseer je huisbezoeken dus voor jullie de verhuiswagen gevuld hebben. Zo krijgen de kandidaat-kopers een beter zicht op de mogelijkheden en kunnen zij direct ook bedenken welke meubels waar kunnen. Is je oude bank echt versleten en toon je die liever niet? Leg er dan een plaid over of investeer in een hoes.

Tip 3: maak werk van kleine herstellingen

Een lekkende kraan, een losse tegel of een kapotte lamp, het zijn dingen die jou misschien niet heel erg storen, maar een kandidaat-koper wel afschrikken. Daarom doe je er zeker goed aan om alle kleine gebreken te herstellen. Natuurlijk moet je niet alle muren opnieuw schilderen, maar kleine scheurtjes of gaten in muren of plafonds kan je beter wel opvullen.

Tip 4: verzamel kennis over de woning

Iets wat minder met het instapklare aspect te maken heeft, maar wel alles met de verkoop: zorg dat je voldoende weet over de woning. Beeld je in dat je dit huis zelf zou kopen, wat zou je dan allemaal willen weten? Denk aan informatie als de EPC-waarde, isolatienormen, het kadastraal inkomen, de grondbelastingen, etc. Kopers die een goede inschatting kunnen maken van het totaalplaatje zijn sneller geneigd om een bod uit te brengen of een tweede bezoek te plannen.

Tip 5: maak het gezellig

Zorg dat de woning er gezellig uitziet wanneer je kandidaat-kopers over de (pas geboende) vloer krijgt. Leuke verlichting, hier en daar een kaarsje en een fijn geurtje in de hal, met kleine ingrepen kan je je kopers overtuigen van het potentieel van jouw woning. Wij wensen jullie alvast veel succes met de verkoop van je woning.

Heb je hulp nodig bij het verkoopklaar maken van jouw woning?
Neem dan contact op met Solido Estate, wij helpen u met een glimlach verder.